Het kwam vanmorgen ten sprake in Goedemorgen Nederland. Meer dan de helft van de bevolking is bang dat er binnenkort een aanslag plaats gaat vinden. Vooral de Nederlandse Spoorwegen is in hoge paraatheid gebracht. En dat was vanmorgen te merken. Ik zat prinsheerlijk op mijn vaste stekje in de trein met zicht op de deuren. Ik zat al met mijn neus in de Metro/Spits toen de conducteur de trein binnen kwam stormen en hysterisch op de deur van het toilet begon te bonken. – “Hallo mijnheer, komt u eens van het toilet af”- “Mijnheer, u komt NU naar buiten of ik open de deur”

Wat ben ik blij dat ik deze man op het toilet niet ben. In gedachten zie ik hem al helemaal zitten. Met verkrampte darmen op het toilet. NNNGGRRRR…. MMHHHNNN… Om zijn diner van de vorige dag eruit te persen. Ja… Ja… Met veel moeite lukt het en dan begint er ineens een gek aan die deur te rammen. Van schrik knijpt de arme man hem natuurlijk af en springt overeind met zijn broek nog op zijn knieën. Dan dreigt de conducteur ook nog eens de deur te openen. Snel veegt hij zijn bips af en trekt zijn broek omhoog voordat de conducteur naar binnen stormt. Ja, mijn fantasie slaat een beetje op hol.

De conducteur staat nog steeds als een gek op de deur te bonzen en wil net de sleutel van het toilet pakken als de deur opengaat. Een jongen van een jaartje of 18 stapt zenuwachtig en met grote ogen naar buiten. “Is die koffer op het perron van jou?” vraagt de conducteur dreigend. De jongen schudt ontkennend zijn hoofd. Hij krijgt nog een uitbrander van de conducteur dat hij niet op een station in een stilstaande trein naar het toilet mag en voordat de jongen kan antwoorden spurt de wildgeworden conducteur weer uit de trein. Ik kijk door het raampje naar buiten en zie twee conducteuren als kippen zonder kop heen en weer rennen. Naast het bankje staat een eenzame koffer, het object van de op hol geslagen conducteurs die verderop de trein inspringen. Ondertussen is een oud dametje de trein uitgestapt, pakt de koffer en sleept deze in de trein zonder dat de conducteurs iets hebben gezien. De oude vrouw probeert de zware koffer de trappen af te krijgen. “Uw koffer zorgde voor behoorlijk wat ophef”, schijnbaar had de oude vrouw haar gehoorapparaat niet in want ze gaf geen sjoegen en verdween met koffer en al in de coupe.

Ondertussen kwamen de conducteurs erachter dat de koffer was verdwenen. Paniek.. PANIEK…. Ik besloot naar buiten te lopen en vertelde dat de koffer door een oud vrouwtje naar binnen werd gebracht. Ik had verwacht dat dat de gemoederen wel zo bedaren. De vrouw zag er niet bepaald uit als terrorist-granny… Maar nee, de conducteur stormde de coupe in waar de vrouw zat. Jammer dat ik niet om een hoekje kon kijken want ik had wel willen weten wat zich daar af zou spelen. Zou de vrouw een enorme uitbrander hebben gehad, of nog erger; zou ze over de knie gegaan zijn? Oplettendheid is prima, maar je kan ook doorslaan.

Joomla templates by a4joomla