Breadcrumbs

Zoals ik vrijdag al vermeldde zou ik dit weekend een poging wagen om de gnocchi na te maken, die ik in Italië gegeten heb. Dat is helaas maar deels gelukt. Maar voor een eerste poging ben ik niet ontevreden. De gnocchi zelf haal je in wel in de supermarkt, maar het gaat om de sauzen. De ene saus is redelijk gelukt maar de tweede saus krijg ik nog niet echt op smaak en structuur… Dat wordt nog wat experimenteren. Ik zal jullie alvast het recept geven.Gnocchi met kaassaus (6 personen)Ingrediënten1 kg gnocchi50 gram bloem50 gram boter200 gram Kernhemkaas100 gram Parmezaanse kaas5 eierenhalve liter melkbalsamico azijnappelstroopzout naar smaakBereidingswijze:Ontdoe de Kernhemkaas van de korsten en snij de kaas in blokjes. Verwarm de melk tot deze warm is. Laat 50 gram boter smelten in een pan en meng in een keer de bloem erdoor. Giet hier beetje bij beetje de melk erdoor, maar wacht elke keer totdat er geen klontjes meer zijn en het een homogeen geheel is. Laat dit mengsel nu afkoelen tot deze lauw is. Splits de eieren en roer de 5 eierdooiers door het mengsel (De eiwitten worden niet gebruikt). Verwarm dit mengsel al roerend en laat deze absoluut niet koken. Als het mengsel goed warm is, gooi de Kernhem-kaas erdoor en laat deze smelten. Roer ook de Parmezaanse kaas erdoor en maak het geheel af met wat zout.Neem 8 eetlepels stroop en meng hier 2 eetlepels balsamico azijn door en meng het tot een vrij dik sausje. Vul een grote pan met water en wat zout en breng dit aan de kook. Als het water kookt kan de gnocchi toegevoegd worden. De gnocchi is gaar, als deze na zo’n 3 – 4 minuten boven komt drijven. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan. Schep de kaassaus door de gnocchi. Verdeel deze over 6 borden en waaier er wat van de balsamico-stroop saus overheen.Eet smakelijk.

TPL_BACKTOTOP