Voor sommige zal dit een bekende rubriek zijn. Ik ben namelijk enige tijd moderator geweest bij logfriends4u en omdat ik zo dol ben op koken, bakken etc. had ik daar een wekelijkse kookrubriek "Kokkie Jef". Nu vind ik het zonde om helemaal te stoppen met met deze rubriek, vandaar dat ik het overhevel naar mijn eigen site. Dus zul je hier af en toe een lekker recept vinden. Ik start met een oud recept dat ik ook al bij Logfriends4U had geplaatst maar waarmee ik heel veel succes heb.Erwtensoep1 pond prei fijngesneden1 knolselderij in kleine blokjes gesneden1 winterwortel fijngemaakt1½ kilo krabbetjes2 rookworsten2 pakken spliterwten6 rundvleesbouillontabletten4 liter waterzout en maggi naar smaakWas de groenten en snijd deze klein. Doe het water in een grote pan en voeg de bouillontabletten erbij. Spoel de krabbetjes af en kook heel zachtjes de krabbetjes in ca. 3 uur. Ze vallen dan ook ECHT van het bot. Haal de botten en het vlees er uit met een schuifspaan. Zeef de bouillon. Doe de spliterwten in de bouillon, voeg de wortel, knolselderij en de prei toe. Laat ca. 2 ½ uur zachtjes pruttelen. Pluk het vlees van de botten en verwijder al het vet en voeg het vlees aan de bouillon, en laat nog een half uurtje meepruttelen. Is het echt te dik voeg je nog wat water toe. Voeg als laatste de worst toe, snij deze in plakjes. Voeg zout en maggi naar smaak toe.Natuurlijk is de erwtensoep de volgende dag nog lekkerder.Eet smakelijk
Kokkie Jef – Introductie & erwtensoep
- Gegevens
- Geschreven door: Jef