Gisteren was het weer dinsdag en sinds kort is het weer zwemdag. Het zwembad was lekker rustig dus het buitenbad hadden wij heerlijk voor ons alleen. Niet zo vreemd want boven water was het best wel fris, maar het water was lekker warm. En dat kwam goed uit, door het veelvuldig gebruik maken van ventilatoren tijdens de hitte, was het op mijn spieren geslagen en het warme water deed wonderen.

Na het poedelen (van zwemmen kwam weinig) sloten we zoals altijd af met het bubbelbad. Wij wachten altijd tot hij leeg is, zodat we het bubbelbad lekker voor ons drieën hebben. Zo ook gisterenavond. In afwachting van bubbels lagen we relaxt wat te keuvelen. Toen kwam ze er aan, een klein tenger meisje van een jaar of 5. Trippel trippel trippel ging het op het trappetje van het bubbelbad. Met een plons belandde ze midden tussen ons in. Pasula die half was weggedut, schrok wakker van het opspattend water. Als een vis in het water dobberde de kleine spruit rond, dook onder water waarbij ze wild met haar beentjes in de rondte schopte. De moeder van het meisje zag schijnbaar onze bedenkelijke gezichten en kwam aangelopen. Toen ze het meisje uit het bad tilde begon die te krijsen. Mammie was blijkbaar niet opgewassen tegen dochterlief. De moeder liep radeloos weg en dochter”lief” kwam trippel trippel trippel weer de trappen op om ons bubbelbad weer onveilig te maken. Maar dit keer kwam pappie erbij. Denk maar niet dat pappa ferm tegen zijn dochter optrad. Nee, papa gooide een duikbrilletje in het bubbelbad zodat dochterlief hem kon opduiken. Nadat het kind genoeg had van dat spelletje besloot ze pappa nat te spatten. Van onze draaiende ogen en de vuile blik in onze ogen trok de vader zich weinig aan. Zijn devil in disguise (om met Elvis te spreken) was in zijn ogen een onschuldig engeltje. Tijd voor ons om het over een andere boeg te gooien. Wij besloten het te hebben over Pasula’s vunzige weblog. Pure porno. Ik zal je hier alle details besparen, maar we kwamen met woorden waarvan een vader niet zou willen dat zijn dochter het zou horen. Wij verwachtten dat pappie zijn dochter binnen de kortste keren onder zijn armen zou nemen en op zou hoepelen. Maar er gebeurde niks. Zou hij een beetje doof zijn? We begonnen wat harder te praten maar ook dit had niet het beoogde succes. De volgende actie was het laten van harde boeren. BLURP!!! Lekker onbehouden. Wim en Pasula keken mij verschrikt aan maar pappie vertrok geen spier. “Ja sorry, dat komt door de cola” zeg ik quasi-verontschuldigend. BLURP!!! Nee hoor, echt geen reactie. Ik weet verder niet meer wat ik moet doen. Een onbeschofte harde wind laten heeft geen zin tussen al die bubbels in. Wij berusten in lot. Maar als de bubbeltjes zijn gestopt stappen pappa en dochter uit het bubbelbad. Hoera! Hoera! Het is dat wij geen vlag bij ons hadden anders ging hij uit. We besloten nog één ronde te zitten om lekker relaxt met z’n drieën te bubbelen.

Ken je die reclame-slogan nog “Zeg maar nee, dan krijg je er twee”? Nou, dat klopt. Verlost van het vervelend kind. Komen er ineens 5 van die losgeslagen kleine koters op het bubbelbad afgerend. NEEEEEEEEEEEEEEEE……. En voordat we maar een kik kunnen geven, zijn we omringd door de kinderen die alles doen behalve stil zitten. Op dat moment ontploft er wat in mij: “Ja jongens, en nu is het genoeg. Of je gaat hier rustig zitten bubbelen of je gaat in het zwembad spelen.” Het helpt en de 5 kleintjes zitten netjes op een rijtje. Maar nee he, daar komt het kleine ettertje weer aan. Trippel trippel trippel en voordat we het in de gaten hebben is het bubbelbad veranderd in een heksenketel. 6 kinderen, Wim, Pasula en Jef in een bubbelbad, dat gaat niet samen. Kinderen – volwassenen 1:0. Stelletje k*t-koters!

Joomla templates by a4joomla