Breadcrumbs

Twee keer per jaar dan begint het te kriebelen. Dan wil ik de keuken in om uitgebreid te gaan kokkerellen. Dat is met Kerst en met Pasen. Met Pasen is het sinds een paar jaar traditie om een zeer uitgebreide Paas-brunchdiner te maken. Dat is een paar jaar geleden begonnen. Ik zat toen nog bij de lokale radio-omroep en dat jaar gingen we met een aantal radio-vrienden op vakantie naar Denemarken. Het idee werd toen geopperd om onder het genot van een paasbrunch de vakantie te bespreken. Helaas zien we de radio-vrienden niet meer, maar de traditie van de paasbrunch heb ik overgenomen en in ere gehouden. En elk jaar staat er weer een uitgebreide maaltijd op tafel en worden er vakantieplannen besproken. Ook de vakantieploeg van dit jaar was aanwezig, aangevuld met Pasula & eega en een goede vriend.De pret begint al weken van te voren, het uitzoeken van lekkere recepten. Het begint met een lange lijst van recepten, waarin steeds meer weggestreept wordt. En dan begint het grote koken, ik heb van zondagmorgen 7.00 uur t/m 21.00 uur in de keuken gestaan en tweede paasdag ging ik om 7.00 uur verder tot een uurtje of 14.00. En toen kon iedereen aanvallen. 12 man dook op het eten af. Helaas mocht ik er zelf amper wat van eten maar het was een plezier om te zien hoe anderen er van genoten. Wat de pot schafte? Hier volgen alle hapjes:Chocolademelkbrood, Pestobrood, Kokosbollen, Muffins met banaan en rozijnen, Chocolade-muffins, Wraps met mosterd-roomkaas en rosbief, Empanada’s met pittig gehakt, Gevulde eieren, Hartige taart met kaas en zongedroogde tomaten, Fudge brownies, Tiramisu, Arretjescake, Hartige taart met ui en salami, Amerikcan pancakes, Zalmmousse, Stoofpeertjes, Gehaktbrood met pijnboompitten en abrikozen, Chocoladetruffels, Empanadas met kaas en tomaat en een Paastaart.Nadat iedereen zijn buikje rond had gegeten, moest er natuurlijk even wat gelopen en getraind worden (door sommige) om het eten te laten zakken… We besloten de trimbaan langs te lopen, dolle pret natuurlijk. Eenmaal terug besloten de meeste nog een tweede portie te nemen. Maar helaas het eten is niet op en dus zullen we de komende dagen nog genieten van al het lekkers dat is overgebleven. Hier volgen een aantal foto’s van het eten.

TPL_BACKTOTOP