Nee, ik zag geen twee beren broodjes smeren. Ook zag ik geen beren een aapje oppeuzelen. Laat staan dat ik apen en beren op de weg zag. Nee, gisteren werden wij door onze werkgever getrakteerd op een etentje vanwege onze inspannende werkzaamheden tijdens de interne verhuizing. Met 9 man werden wij om6 uur verwacht in Eetcafe De Beeren in de Koningstraat, vlakbij de Nieuwmarkt. Deze gelegenheid ligt op een steenworp afstand van het Metrostation dus waren 2 collega's en ik veel te vroeg. Maar langzaam maar zeker druppelde iedereen binnen, met uitzondering van degene die de centjes bij zich had. Rond half zeven kwam ze pas aangewaaid. De schranspartij kon beginnen. Natuurlijk werd er gestart met heerlijk versgebakken brood en roomboter.

Nu werk ik met twee collega's… Echt, ik ken weinig mensen die zo slecht eten. Absoluut het type wat de boer niet kent, lust hij niet,maar dan 10 slagen extra. Als het aan hun had gelegen waren we die avond beland bij de FEBO. Met een scheef gezicht en enige walging werd door hun de kaart bekeken. De ene wou geen groente bij zijn tournedos en de ander moest geen soesjes bij zijn vanille-ijs. En veel hebben ze ook niet gegeten, het zou mijd us niks verbazen als ze na het eten alsnog een tussenstop hebben gemaakt bij een snackbar.

Maar het was erg gezellig en het eten was redelijk. Ik begon met een aspergesoep vooraf. Deze viel wat tegen. De smaak was flauw en wat laf. Warm aspergekookvocht met een scheut room erdoor. De asperges waren trouwens ver te zoeken in de soep. Maar liefst 2 kleine snippers kon ik vinden. Gelukkig was het hoofdgerecht een stuk beter. Kalfsvlees met parmaham. Het geheel werd afgemaakt met heerlijke roergebakken groente en een zelfgemaakte pesto. Zeker de moeite waard. Helaas viel het nagerecht ook een beetje tegen. Ik ben dol op chocolademousse. Deze hoort lekker luchtig te zijn en hoort in je mond een ware chocolade-explosie te veroorzaken. Deze mousse lag als een blok op je maag en was bovendien korrelig van structuur. Maar goed, men mag een gegeven paard niet in de bek kijken en bovendien was het gezelschap zeer aangenaam. Het was met recht bere-gezellig!!!

Joomla templates by a4joomla