Het goede gevoel van de vrijdag heeft de hele dag aangehouden. Het zonnige, zomerse weer heeft duidelijk zijn weerslag op mij. Mijn goed humeur kan de laatste dagen niet meer stuk. Zelfs het drukke weekend kon daar niks aan veranderen. Zaterdag moest Wim werken en had ik het rijk voor mij alleen. Lekker computeren en in de middag boodschapjes doen. De hele straat stond in rep en roer want er was een straatfeest georganiseerd. Door mijn chaotische instelling was ik natuurlijk vergeten om ons op te geven dus het feestje ging onze neus voorbij. Niet zo heel erg want het bleek al snel een groot kinderfeest te worden, inclusief clowns en jongleurs. Tja, dat heb je in een vrij vruchtbaar straatje waar de ooievaar een graag geziene gast is. Terwijl buiten het feest in volle gang was, kon ik heerlijk rustig achter mijn pc’tje plaats nemen. Althans, dat dacht ik want daar stond ineens mijn neef en zijn vrouw voor de deur, inclusief hond en baby. Onverwachts maar gezellig, alleen had de kleine besloten om er een huildag van te maken. Dat zijn van die momenten dat ik god op mijn blote knieën dank dat ik geen kinderen heb.

De zondag moesten we afreizen naar het mooie Friesland voor een verjaardag. Vanwege het mooie weer was het natuurlijk zitten in de tuin. Als een vampier vermeed ik netjes de zon en verbleef alleen in de schaduw. Mijn huid is heel gevoelig voor zonlicht en binnen de kortste keren hangen de vellen aan mijn lichaam. Nee, het dagje Appeltern staat mij nog goed in het geheugen gegrift. Wat was ik verbrand, niet normaal meer. De verjaardag was gezellig en ook de terugweg naar huis was, ondanks de warmte, goed uit te houden. Lang leve Climate Control.

Helaas is dat op mijn werk minder geregeld. Geen airco, geen climate control. Mijn bureau staat tegen het raam op het zuiden van het gebouw en met dit weer veranderd mijn kantoor in no-time in een ware sauna. En daarom… Heb ik lekker wat vrij genomen deze week, te beginnen met deze middag. Laat de collega’s maar het pand uit zweten. Jeffie geniet deze week van zijn vrijheid.

Joomla templates by a4joomla