Hehe, de klus is eindelijk af. Eindelijk heb ik mijn hele muziek-collectie doorgewerkt. Alle 30410 verschillende nummers zijn omgezet naar MP3, dubbele titels verwijderd en beoordeeld van 1 ster tot 5 sterren in het programma <a href="http://www.apple.com/nl/itunes/download/">iTunes</a>. Ik ben er een paar maanden mee bezig geweest, maar nu is het dan eindelijk klaar en net op tijd.

iTunes is een zeer uitgebreid programma om je muziek te beluisteren maar het kan nog veel meer. Hiervoor gebruikte ik altijd WinAmp maar dat voldoet niet meer. iTunes heeft namelijk een SmartPlaylist, hier kan je bijvoorbeeld opgeven dat je alleen goede nummers van 1970 – 1980 wil beluisteren. Of alleen rocknummers die je nog nooit beluistert hebt. De keuze is zeer uitgebreid. Bovendien kan het programma’s ook direct MP3-cd’s branden. Ik geef gewoon op dat ik alleen liedjes wil opnemen die ik 4 sterren of hoger heb gegeven en het programma brandt ze uiteindelijk op CD. Kan het nog makkelijker?

De CD’s zijn dus ruim voor onze reis naar Eurodisney klaar. Ik weet alleen niet of mijn muziekkeuze gewaardeerd wordt. Tussen mijn favoriete nummers zitten behalve mooie of goede nummers ook een aantal liedjes waaraan ik herinneringen heb. Nummers die bepaalde beelden of gevoelens oproepen maar waar anderen niks aan vinden.

Wil je voorbeelden?
Er zitten een paar televisie-tunes tussen zoals Ti-ta tovenaar, Barbapapa, Pipi Langkous, Q & Q. Maar ook liedjes uit Hamelen en Ja Zuster, Nee Zusters.
Liedjes die ik vroeger bij mijn oma’s kreeg te horen zoals Janus, Pak Me Nog Een Keer van Ria Valk of Het Soldaatje van Zangeres Zonder Naam. En natuurlijk muziek van Luv’, Celine Dion en Sarah Brightman.

Maar er zit ook een speciaal nummer tussen. Een liedje dat Paula voor Wim heeft gezongen, het is een heel mooi nummer geworden dat een vriend van Paula heeft gecomponeerd en Paula dus heeft ingezongen. Het nummer heet “Hugo” en dat is de bijnaam van Wim. Wie hem wil horen kan hem <a href="http://home.wanadoo.nl/jef.westerveld/hugo.mp3">hier</a> downloaden, let wel op! Het staat in MP3-formaat en is ongeveer 3 – 4 Mb groot.

Het gaat dus een lekker ritje worden naar Parijs en Wim, Paula en Gerard raad ik aan om oordopjes mee te nemen. Want ik ga heel hard meezingen!!!