Breadcrumbs

De eerste week van onze vakantie zit er ondertussen alweer op en afgelopen week hebben we heel wat gedaan. Vandaag zou dan ook een rustig dagje worden. Vanmorgen lekker uitgeslapen en natuurlijk even alle weblogjes langs gelopen. Wim ging vanmorgen al vroeg de deur uit omdat hij gisteren wat leuks bij de kringloopwinkel had gezien. Hij kwam enthousiast terug omdat hij langs de weg borden had gezien over een biologische markt die in Lelystad gehouden zou worden.

Hee, voelen wij daar weer een avontuur opkomen? Paula werd dus ook meteen opgetrommeld want die is altijd te porren voor een spannend avontuur. Kwart voor twaalf zaten we in de auto richting Lelystad Noord. Daar is een groot gebied bestemd voor Biologische (dynamische) landbouw en dit gebied bestond 15 jaar. Er werd een open dag gehouden en ook was er een mini-boerenmarkt aanwezig. Het was niet zo superdruk en we konden de auto makkelijk parkeren. Het geheel was niet groot opgezet en er stonden ongeveer een stuk of 10 kraampjes. We werden hartelijk welkom geheten bij de informatiekraam en kregen het dagprogramma te zien. Om 12.00 zou een boerenkarrondleiding plaats vinden langs de diverse biologische bedrijven. Dat leek ons wel wat. Achter de informatiekraam zagen we hem al staan. Een grote trekker met daarachter een lange aanhanger met daarop twee rijen strobalen. Op de strobalen zaten al een paar mensen behoorlijk voor lul. Taadaa!!! Zie daar… De boerenkar. We keken elkaar aan, terwijl we een lach onderdrukte en klommen het keukentrapje op om ook voor paal te gaan zitten tussen de anderen. De kar zette zich in beweging en hortend, stotend en hobbelend vertrokken we. Het zal waarschijnlijk een koddig gezicht zijn om ons te zien zitten op de strobalen maar wij hadden de grootste lol. De boerin zat achter het stuur (we zijn gelukkig veilig aangekomen) en de boer vertelde van alles over de gewassen, het biologisch tuinieren etc. We gingen over de akkers en kwamen op plekken waar de normale burger nooit komt. De rondleiding duurde een uur, dat was zo voorbij. Een beetje stijf sprongen Wim en ik van de kar maar Paula besloot zich te gedragen als een echte diva en schreed weer netjes van het keukentrapje af.

We hadden nog zo’n twintig minuten voor het volgende onderdeel van het programma begon, namelijk een lezing door Janny Kruit over homeopathie. Wim en Paula waagde zich aan de biologische koffie terwijl ik mij tegoed deed aan een glaasje biologische appelsap. We liepen al langs wat kraampjes. Er blijkt dus al een biologische internetshop te zijn waar je alle boodschappen kan doen en deze gratis thuisbezorgd krijgt: http://www.hofwebwinkel.nl. De laatste kraam in het rijtje was gespecialiseerd in hennep. Hier wist Paula alles van. Denk nu niet dat die arme meid een soort van verslaafde junk is, die constant met een dikke stick aan haar mond zit en een lodderige blik in de ogen kijkt. Nee, hennep is voor vele doeleinden bruikbaar. Zo wordt er o.a. papier, kleding, isolatiemateriaal etc. van gemaakt. Je kan zelfs hennepchocolade kopen, deze hebben we van Paula gekregen. Op de vraag van Wim en mij of we nu niet high zou worden antwoordde de verkoopster heel gevat dat dat heel knap zou zijn van € 1,49.

 

De lezing over homeopathie was een beetje saai, vooral omdat het te merken was dat Janny Kruit niet makkelijk in het openbaar praat. Maar goed, Wim en Paula zijn ondertussen wel enthousiast geworden over een cursus, waarvan de eerste dag helaas in onze vakantie valt. Na de lezing zijn we de markt nog even over gegaan. Natuurlijk konden we onze portemonnee weer niet in de zak laten en we deden ons te goed aan de heerlijkste boerenkazen met de meest aparte smaken. Ook was er een leuk kraampje aanwezig die de Polderkol heette en allerlei geneeskrachtige theeën, zalfjes, kruiden en oliën verkochten.

Het begon een beetje te miezeren en we besloten naar Wind In De Wilgen te gaan, een theehuis annex imkerij annex beeldentuin. Wim en ik waren daar 3 jaar geleden geweest en hebben daar toen heerlijk gegeten en hebben een rondje door de beeldentuin gemaakt. Toen was de tuin gratis, nu moet je 2 euro per persoon betalen. Van een dagje biologisch shoppen krijg je honger dus we namen wat te drinken en te eten. De broodjes waren zeer klein, iets dat we niet van de prijzen konden zeggen. Bovendien probeerde ze ons nog eens voor zo’n 3 – 4 euro af te zetten. De serveerster vond het niet prettig dat wij daar over begonnen, maar bij herberekening bleek het nog steeds niet goed te gaan. Duidelijk snibbig werd er afgerekend en het “tot ziens” van de serveerster kwam er niet echt gemeend uit.

Daarna hebben we nog een stop gemaakt voor zelf gemaakte biologisch aardbeien-ijs en jam. Terwijl ik dit zo typ, hebben we net de kipshoarma en zelfgemaakte groentesoep (niet biologisch) achter de kiezen en gaan zo het aardbeienijs soldaat maken. We hebben besloten om toch wat meer biologische producten te gaan gebruiken omdat we merken dat de smaak toch een stuk beter is, jammer genoeg hangt daar ook weer een hoger prijskaartje aan.

TPL_BACKTOTOP