Breadcrumbs

De storing bij web-log kwam mij eigenlijk wel goed uit. Ik was gisteren echt kapot en had niet meer de puf om wat te schrijven. Dat ging trouwens ook moeilijk want bijna de hele dag waren bijna alle web-logs offline. Zal het nu echt aan mij liggen? Eerst alle storingen bij http://www.blogspot.com en nu weer bij http://www.web-log.nl.

Maar goed, na een hele dag bijkomen ben ik nu klaar om onze belevenissen te vertellen van gisteren. Gisteren zijn Wim en ik samen met Ferry en Nancy naar een plek geweest waar ik zeker al 30 jaar niet meer ben geweest en waarvan ik mij heel weinig kan herinneren. De kleinste gemeente van Nederland en woonplaats van Wim Sonneveld’s Margootje: Madurodam. Trekpleister voor toeristen en kinderklasjes. Fototoestel bij de hand dus wij waren er klaar voor. Rond een uurtje of half elf waren we binnen. Het was vrij rustig, slechts twee grote groepen aanwezig. De ene was een tros Hindoestanen en de andere groep waren geestelijk gehandicapte kinderen met hun begeleiders. Bij binnenkomst merk je meteen op hoe klein het eigenlijk is. Ja haha… De gebouwen zijn klein, maar de oppervlakte ook. Na de lange autorit was het eerst tijd voor koffie met gebak. Het weer was heerlijk dus gingen we lekker zitten op het terras. Wim en Nancy zochten een plekje op terwijl Ferry en ik naar binnen gingen voor de koffie. Achter de balie stond een slungelige jongen die op de automatische piloot functioneerde. Zijn handelingen leken wel in slow motion te gaan. Hij had er meer dan vijf minuten over gedaan om de klant voor ons zijn 4 kopjes koffie te geven. Dat beloofde wat voor onze koffie en gebak. Toen waren wij aan de beurt. Omdat we geen gebak zagen vroegen wij of die wel aanwezig was. “Ja” piepte de jongen zachtjes. Ferry wou geen appelpunt en vroeg wat voor smaak de vlaai was.
– “kroonvlaai” murmelde hij.
Ferry en ik keken elkaar vragend aan… “Wat voor een vlaai?”
– “roonvla” leek hij dit keer te zeggen.
Ferry haalde zijn schouders op, “wat zegt ie nou?” vroeg Ferry tegen mij. “Volgens mij bedoelt ie roomvlaai” antwoorde ik.
Dus we bestelde 1 koffie, 1 cappuccino, 1 warme chocomelk,1 medium cola-ligt, 3 appelgebak en 1 roomvlaai.
Hoewel we 2 twee keer naar de vlaai hadden gevraagd kwam de verkoper toch met 4 appelpunten terug. Na een kleine correctie van onze kant werd één appelpunt met tegenzin ingewisseld voor een roomvlaai. Ook hier waren er zware problemen met de koffie. Deze werd namelijk getapt uit een machine die terminaal ziek leek. Overal liepen slangetjes als was het infuus en het doodzieke ding hufte en pufte aan alle kanent. De cola werd ondertussen ingeschonken en Nancy’s chocomelk zou later gebracht worden omdat het apparaat de geest had gegeven. Nadat we 15 minuten op het terras hadden gezeten besloot Ferry maar eens te gaan kijken waar de chocomelk bleef. Oh, dat had de verkoper helemaal vergeten. De warme chocolademelk was ondertussen koud, de koffie was niet te pruimen, het appelgebak was nog half bevroren en mijn medium cola-light was aangeslagen als een large. Hmm, niet alleen de gebouwen zijn klein in Madurodam maar ook het denkvermogen van sommige personeelsleden.

 

De miniaturen zagen er prachtig uit, heel natuurgetrouw en wij hebben dan ook veel foto’s genomen. Wat opvalt is dat ook de bloemen en planten heel goed onderhouden worden. Sommige miniatuur-gebouwen lieten wel wat achterstallig onderhoud zien. Wat wel leuk was, was dat er een reclamespot opgenomen werd voor Interpolis. Ik kan je in ieder geval een scoop geven. Er stak een treinstel uit het dak van een boerderij en er was een eeneiige tweeling in tuinpak aan het werk. Op het plaatje hierboven zie je een foto van de opname. Rond een uurtje of twee hadden we alles gezien en zijn nog even naar Scheveningen gegaan om een stukje langs de boulevard te lopen. De pier was de helemaal september gratis dus voor het eerst in mijn leven ben ik op de pier geweest. Laat ik het zo zeggen, dat is geen succes voor iemand met hoogtevrees zoals ik. De dag werd zoals het ondertussen traditie is afgesloten met een heerlijk Italiaans ijsje, dit keer in de smaken kokos, aardbeien en citroen.

TPL_BACKTOTOP