Breadcrumbs

Weet je nog wat je 13 juli 1985 deed? Waarschijnlijk was je net als miljoenen andere mensen aan het luisteren of kijken naar het muziekspektakel Live Aid. O.A. Bob Geldof organiseerde een globale mega-concert om zo genoeg geld op te halen voor de hongersnood in Ethiopië. In het Wembley-stadion in Londen en het JFK Stadion in Philadelphia traden heel veel artiesten op zoals: Status Quo, Boomtown Rats, Ultravox, Spandau Ballet, Elvis Costello, Nik Kershaw, Four Tops, Ozzy Osbourne, Sade, Sting, Phil Collins, Bryan Ferry, Crosby, Nash & Young, Paul Young, Bryan Adams, U2, Beach Boys, Dire Straits, Queen, David Bowie, Mick Jagger, Simple Minds, The Pretenders, The Who, Santana, Elton John, Madonna, Freddy Mercury, Neil Young, Eric Clapton en Duran Duran. Het werd een mega-festatie en iedereen keek of luisterde. Live Aid bracht dan ook meer dan 100 miljoen dollar op.

Ondertussen zijn we 20 jaar verder en Bob Geldof probeert het weer. Nu met Live 8. Dit keer geen geld inzameling, alleen hoopt hij met een nieuw megaconcert aandacht te krijgen voor de hongersnood in de wereld. Gemiddeld sterven er zo’n 30.000 kinderen in de wereld door ondervoeding, ziekte en armoede. Ook nu doen er weer veel grote namen mee, die op 10 verschillende locaties op de wereld hun kunsten laten horen. Wat te denken van Annie Lennox, Bob Geldof, Coldplay, Dido, Elton John, Madonna, Mariah Carey, Paul McCartney, Pink Floyd, REM, Robbie Williams, Snoop Dogg, Sting, U2, UB40 en nog veel en veel meer.

En toch… toch lijkt Live 8 niet zo heel erg te leven onder de mensen. Hoe komt dit. Slechte PR? Misschien te veel ellende op de wereld waar wij door Jan en Alleman aan herinnert moeten worden? Ik weet het niet. Als ik de line-up van artiesten zie, denk ik Wow. En toch, toch trekt het mij niet echt en zal ik zaterdag waarschijnlijk niet kijken. En jullie, zitten jullie zaterdag voor de buis bij Live 8?

Kijk voor meer informatie hier.

TPL_BACKTOTOP