Ondertussen is het alweer woensdag. Het weer is fantastisch, het zonnetje schijnt en de temperatuur is aangenaam. Tijd voor iedereen om lekker op het terrasje te gaan bakken. Pasula heeft last van haar gezicht. Haar hele huid is rood en vurig en er zitten blaasjes op. Ze besluit om de zon maar eens goed haar werk te laten doen en het geheel tot rust te brengen. Ik ben nog steeds heel moe van de afgelopen dagen en kom maar niet op gang. Terwijl iedereen lekker de zon opzoekt, trek ik mij terug naar de slaapkamer om wat bij te komen. Om half twee wordt ik wakker. Voor zit iedereen te zingen, Jelly kon er niet meer tegen en had zich teruggetrokken aan de achterkant van het huis en zat ontspannen een boek te lezen. Wim is spoorloos. Bij navraag bleek dat hij een stukje aan het lopen was en niemand wou met hem mee. Stelletje luiwammesen. Ik trek mijn schoenen aan en loop achter Wim aan. Na een kwartiertje wandelen, komt hij mij al tegemoet lopen. We genieten samen van de prachtige omgeving en prachtige druivenranken. Laat in de middag gaan we op zoek naar een supermarkt en eten in het nabijgelegen Fauglia, maar we hebben pech alle winkels zijn op woensdag gesloten en ook hier zijn de restaurants niet voor 7 uur open. Een vriendelijke dame vertelt ons dat we naar een nabijgelegen stad moeten voor een groot winkelcentrum met supermarkt. Na veel zoeken brengt uiteindelijk een andere vriendelijke dame ons met de auto maar het winkelcentrum. Wat een armoedige supermarkt. De groente en fruit liggen verlept in de schappen en alles staat hudje mudje door elkaar heen in veel te krappe gangpaden! Wel grappen zijn de grote hoeveelheid nonnen die er rondlopen. Pasula vraagt waarom de sommige nonnen in een wit en anderen in zwart habijt lopen.

Het is zoeken naar een restaurant, we vinden er uiteindelijk een in Crespina, het dorp waar we verblijven. Als we met zeven man sterk binnenkomen, schrikken wij ons rot. Poepiechique. Daar zal wel een aardig prijskaartje aan hangen. Maar een Nederlands stel dat in een hoekje zit, stelt ons gerust en inderdaad de prijs valt mee. En het eten, je wil het niet geloven maar als ik daar nog aan terugdenk loopt het water mij in de mond en redelijk goedkoop. Wil je weten wat ik had? Okay, ik begon met:
Carpacchio van zwaardvis, daarna
Gnocchi met kaas en balsamicosaus, toen werd het tijd voor een heerlijke
Entrecote
Verder dronk ik er nog 2 flessen mineraalwater bij. Kosten? Onder de 25 euro! En lekker, die gnocchi…. Goddelijk!!!!! Ik weet nu wat Pasula bedoeld met een culinair orgasme, ik heb er meerdere gehad die avond.

Dit was een lekker rustig dagje, de volgende dag zou de groep zich afsplitsen. Maar meer daarover morgen.

Joomla templates by a4joomla