Hoe noemt een Chinees zijn schoonmoeder?
Taai Kreng.

Iedereen die een relatie heeft krijgt te maken met de schoonfamilie. Soms valt het mee, soms valt het tegen en lijkt de familie recht uit de hel te komen. Niet voor niets zijn er zoveel moppen over schoonmoeders. Nu moet ik eerlijk bekennen dat ik mazzel heb met mijn schoonfamilie. In een klap had ik er 7 broers en zusters (en aanhang) bij en bovendien nog een schoonmoeder.

Ondertussen ken ik ze alweer zo’n 10 jaar, maar nog altijd blijft mij het moment bij dat ik mijn schoonfamilie heb leren kennen. Het blijft natuurlijk altijd spannend om voor de allereerste keer je schoonfamilie te ontmoeten. Denk nog maar eens terug aan de keer dat je kennis maakte met je schoonfamilie. Mijn eerste keer staat nog diep in mijn geheugen gegrift.

Wim komt uit een Fries gereformeerde familie waar homo’s nog een ware attractie zijn en velen zullen er nog nooit eentje in het echt hebben meegemaakt. Waarschijnlijk hadden ze een beeld van mij als een verwijfd type inclusief handtasje. Nu kan je veel van mij zeggen maar met mijn bijna twee meter ben ik zeker geen relnicht, type handtasje. We besloten dan ook om het rustig aan te doen en ze langzaam te laten wennen aan het idee. Wim had eerst zijn ouders over ons verteld en daarna een voor een zijn broers en zussen. Maar bij de laatste zus ging het mis, zijn vader overleed plotseling. Op dat moment moest ik gewoon bij Wim zijn en zo maakte ik kennis met zijn familie. Rouwend en huilend om de dood van Wim’s vader, die een paar uur geleden was overleden. En daar sta je dan alleen, in een vreemde omgeving tussen een rouwende familie. Bovendien was het precies één jaar geleden dat mijn moeder begraven werd en dat alles kwam ook weer boven. Bepaald niet de ideale omstandigheden om kennis te maken.

Hoe verliep jouw eerste kennismaking met je schoonfamilie?

Joomla templates by a4joomla