“Met Herman”
“Goededag, u spreekt met Jefland. Ik heb uw telefoonnummer gehad van Mevr. Netjes, hoofd facilitaire dienst van Oma’s Oude Woning. Het klopt dat u inboedel ophaalt? Mijn oma is verhuisd en het huis moet voor volgende week leeg en opgeleverd zijn.”
“Ja, dat gaat wel lukken. Ik ga maandag of dinsdag even langs om te kijken met Mevr. Netjes en dan haal ik de boel leeg”

“Met Mevr. Netjes”
“Dag Mevr. Netjes, u spreekt met Jefland. Herman komt maandag of dinsdag langs. Als hij dinsdagmiddag nog niet geweest is kunt u mij dan even bellen?”

“Met Mevr. Netjes, nou Herman is niet langs geweest hoor”
”Ik ga hem even bellen”

“Met Herman”
“Goededag, u spreek weer met Jefland. U zou gisteren of vandaag langs zijn geweest bij Oma’s Oude Woning om de boel leeg te halen. Maar u bent niet geweest”
”….. oh, ehhhh… Ik had verwacht dat u terug zou bellen dat het goed was. Ik kom donderdag wel om 8 uur langs om de boel leeg te halen”
“Ja maar de woning MOET vrijdag leegzijn!!!”
“Geen probleem.”

“Met Mevr. Netjes”
“Dag Mevr. Netjes, dit is Jefland weer. Het is nu donderdagochtend, tien voor negen. Is Herman nog langsgeweest?”
”Nee het spijt me, niemand gezien.”

“Met Herman”
“Met Jefland, u zou om 8 uur bij Oma’s Oude Woning zijn. Mevrouw Netjes wacht met smacht op u.”
“Ehhh, ja, ehhhh… Ziet u, ik heb mij verslapen. Ik ben nu in de auto onderweg. Ik geef mevr. Netjes wel een belletje dat ik er NU aankom”

“Met het toestel van mevr. Netjes. Ze is momenteel in gesprek. Kan ik een boodschap aannemen.”
”Nee hoor, dank u. Het komt nu wel goed…”

En zo toog ik vrijdag rond de lunch van mijn werk met het openbaar vervoer naar Oma’s Oude Woning voor de overdracht. Wij deden de deur open en ik schrok mij een hoed. Herman was dus niet langs geweest en het hele huis stond nog vol met oma’s spulletjes. Ik kon wel door de grond gaan. Daar stond ik dan, zwetend van de warmte en het reizen met openbaar vervoer. Mevr. Netjes was niet blij. Ik moest maar een busje huren en het hele huis zelf leeghalen. Het huilen stond mij nader dan het lachen. Dat lukt mij nooit. Ik op hoge poten Herman bellen. Die maakte zich er weer met een lulsmoesje vanaf. Ja, onderweg naar Oma’s Oude Woning was zijn auto kapot gegaan en was nu nog steeds kapot. Sorry hoor. Daaaaagggg…

Eenmaal tot mijn positieven gekomen besloot ik dat Mevr. Netjes het heen en weer kon krijgen en bovendien ook nog eens door de grond kon zakken. Op zo’n kort termijn is niets te regelen. Uiteindelijk heb ik, bij gods gratie, kunnen afspreken dat wij het hele huis zaterdag leeg haalde, schoonmaakte en dat ik vandaag om 8 uur langskwam voor de overdracht.

Gelukkig wist mijn broer voor zaterdag een bestelbusje te regelen maar vrijdagavond om acht uur werd hij gebeld dat het busje niet doorging. Ja en vind dan maar eens op zo’n kort termijn een ander busje. Zaterdagochtend om half negen meteen een aantal verhuurbedrijven gebeld en BINGO!!! Busje geregeld en dus reden Wim, broer, zus en zwager richting Amsterdam om met 34 graden Oma’s Oude Woning te legen. Een paar uur en vele liters zweet later waren we klaar. Vanmorgen de overdracht en gelukkig…. Eindelijk geregeld, maar niet dankzij Herman…

Joomla templates by a4joomla