- Gegevens
- Geschreven door: Jef
Ja hoor, ik kon het gisteren toch niet laten. Sinds anderhalve week hebben we eindelijk een Burger King in Lelystad. Op het station nog wel, dus kom ik er elke dag langsgelopen. Tot nu toe heb ik de verleiding goed kunnen weerstaan. Maar gisteren dus eventjes niet… Eigenlijk zouden we gisteren hachee eten, maar ik had het verkeerde vlees uit de vriezer gehaald. Dus…. Ja hoor…. Wim overgehaald om naar de Burger King. Nou, uiteindelijk ging hij toch mee. Het was behoorlijk druk. Wim zoek een plekje en Pasula en ik gingen ieder een rij staan, kijken wie er eerder aan de beurt was. Pasula won…
Achter de balie stond een knulletje van een jaartje of achttien met flapoortjes. Een zenuwachtig typje want bij de vorige klanten ging er al van alles mis. Dat beloofde wat voor ons. “Zegt u het maar…” En ik gaf de bestelling door. Dat ging natuurlijk mis en alles moest nog een keertje. Oh, de salade was op en moest nieuw gemaakt worden.. “Kunt u het nog een keertje zeggen…” werd mij vriendelijk gevraagd. Een diepe zucht en daar gingen we weer. Hij nam alles nog een keer door, voordat hij op de totaal-toets drukte. “Dat is dan 17 euro 15, heeft er misschien 15 eurocent bij.. ” Ik geef de jongen 20 euro en 15 euro cent, maar de goede knul had zelf al 20 euro aangeslagen en probeerde 2,85 bij elkaar te sprokkelen. Zucht…. Pasula bood hem vriendelijk aan om hem voor 2 euro klein geld te geven, dat had ze beter niet kunnen doen want hij raakte helemaal in paniek. “Leg u daar maar neer” terwijl hij van hot naar haar rende. Triomfantelijk maakte Pasula een opmerking in de trant dat mannen niet meerdere dingen tegelijk kon doen. Pffftt. Mannen wel, maar knulletjes met flapoortjes niet. Ondertussen hield ik alles goed in de gaten. De burgers gingen goed, het drinken na een eerste kleine fout ook maar bij de patatjes ging het mis. Een te kleine portie en onderweg liet hij ook nog van alles uit zijn handen vallen. Met een onderdrukte glimlach liepen Pasula en ik naar ons tafeltje. Daar kwam ik erachter dat hij ook nog eens het bestek voor de salade vergeten was.
- Gegevens
- Geschreven door: Jef
Ik zit nu al een tijdje te dubben om een mp3-spelertje aan te schaffen. Tenslotte zit ik elke werk dag een behoorlijke poos in de trein. Maar je ziet door de MP3-spelers het muziekbos niet meer. Wat een keuze, wat een keuze… Waar ga ik voor? Kies ik de I-Pod? Deze zijn relatief vrij duur, de batterij gaat niet lang mee. Maar een I-Pod is een statussymbool, mensen worden zelfs al van hun speler beroofd zodra de witte oordopjes zichtbaar zijn. En welk Podje kies je dan? De normale, mini, nano, shuffle of de nieuwe Video-Pod. Of ga ik voor een Sony speler, de heroplaadbare batterij gaat maar liefst meer dan 50 uur mee, ze zien er poepie-chique uit maar zijn ook superduur en het laden van de liedjes gaat moeilijk. Neem ik dan maar een joekie-joekie merk. Lekker makkelijk, goedkoop maar met matige geluidskwaliteit? Ik weet het nog steeds niet. Hebben jullie een mp3-speler? Zo ja, welke en zijn jullie er tevreden over?
- Gegevens
- Geschreven door: Jef
Zoals ik vrijdag al vermeldde zou ik dit weekend een poging wagen om de gnocchi na te maken, die ik in Italië gegeten heb. Dat is helaas maar deels gelukt. Maar voor een eerste poging ben ik niet ontevreden. De gnocchi zelf haal je in wel in de supermarkt, maar het gaat om de sauzen. De ene saus is redelijk gelukt maar de tweede saus krijg ik nog niet echt op smaak en structuur… Dat wordt nog wat experimenteren. Ik zal jullie alvast het recept geven.Gnocchi met kaassaus (6 personen)Ingrediënten1 kg gnocchi50 gram bloem50 gram boter200 gram Kernhemkaas100 gram Parmezaanse kaas5 eierenhalve liter melkbalsamico azijnappelstroopzout naar smaakBereidingswijze:Ontdoe de Kernhemkaas van de korsten en snij de kaas in blokjes. Verwarm de melk tot deze warm is. Laat 50 gram boter smelten in een pan en meng in een keer de bloem erdoor. Giet hier beetje bij beetje de melk erdoor, maar wacht elke keer totdat er geen klontjes meer zijn en het een homogeen geheel is. Laat dit mengsel nu afkoelen tot deze lauw is. Splits de eieren en roer de 5 eierdooiers door het mengsel (De eiwitten worden niet gebruikt). Verwarm dit mengsel al roerend en laat deze absoluut niet koken. Als het mengsel goed warm is, gooi de Kernhem-kaas erdoor en laat deze smelten. Roer ook de Parmezaanse kaas erdoor en maak het geheel af met wat zout.Neem 8 eetlepels stroop en meng hier 2 eetlepels balsamico azijn door en meng het tot een vrij dik sausje. Vul een grote pan met water en wat zout en breng dit aan de kook. Als het water kookt kan de gnocchi toegevoegd worden. De gnocchi is gaar, als deze na zo’n 3 – 4 minuten boven komt drijven. Schep de gnocchi met een schuimspaan uit de pan. Schep de kaassaus door de gnocchi. Verdeel deze over 6 borden en waaier er wat van de balsamico-stroop saus overheen.Eet smakelijk.
- Gegevens
- Geschreven door: Jef
Dit wordt een saai logje. Ik waarschuw maar even. Op dit moment heb ik eigenlijk weinig te melden. Op het werk is het saai, vrijdag is het hier altijd vrij stil en ik ben de enige op de afdeling. Computerproblemen en -vragen zijn er niet dus ik heb uitgebreidt tijd om uit mijn neus te eten, nee dan maar een kopje drinkbouillon nemen. Ook het komend weekend wordt saai. Wim moet nu eens in de twee weken op zaterdag werken. Dat is dus flink balen. Dat betekend morgen alleen de markt over en bovendien moet ik dan met de bus. Saai… Nou ja, misschien heb ik dan eindelijk de gelegenheid om de nieuwe Burger King te proberen die sinds afgelopen zaterdag op het station is geopend. Natuurlijk reuze druk als ik uit de trein kom zie ik de dikke rijen al in de winkel staan. Niet zo vreemd want tot voor kort had het centrum van onze hoofdstad geen fast food-keten, geen Mac, Burger King, Pizza Hut of KFC. Ja, wel een snackbar-keten die de touwtjes in handen heeft en waar je 1,30 euro (bijna 3 gulden!!!!) voor een verlepte kroket moet betalen.
Ik ga morgen wel een leuk ding doen. Ik ga proberen om die overheerlijke Gnocchi uit Italie na te maken… Ik heb geen zin om even naar Crespina heen en weer te rijden voor een portie gnocchi. Nee, dat moet makkelijker kunnen. Even experimenteren dus. Ik hou jullie op de hoogte.